Grote wedstrijd 2018

Wedstrijd ‘Water Verbindt’: de uitslag!

Het is een bekend cliché dat de jury voor zo’n moeilijke keus stond, maar als deze woorden ooit gebruikt mochten worden, dan was het wel bij de jurering van de inzendingen voor onze grote striptekenwedstrijd ‘Water Verbindt’. Ongelooflijk, wat een talent! En wat wij als organisatoren ook bijzonder prettig vonden: er waren niet alleen veel meer inzendingen dan de voorgaande jaren, maar bovendien heeft iedereen zich keurig aan de deadline gehouden. Opvallend was ook het aantal inzendingen van tekenaars onder de 15 jaar. Verrassend leuke inzendingen zelfs, maar je kunt ze natuurlijk niet vergelijken met de professionele of semiprofessionele inzendingen van volwassenen. Om die reden heeft het bestuur van de Stichting Kamper Stripspektakel besloten om een speciale ‘Jongste Talenten’ afdeling in het leven te roepen. Omdat dit besluit laat is gevallen, hebben we de inzendtermijn voor deze categorie verlengd tot 1 augustus. Voor de winnaars in de afdeling ‘Jongste Talenten’ zijn er strippakketten van Stripspeciaalzaak De Fantast te verdienen. De uitslag wordt op het Kamper Stripspektakel bekend gemaakt. We zijn heel blij dat we met onze striptekenwedstrijd zoveel talent, van welke leeftijd dan ook, hebben kunnen activeren. Talent moet naar buiten komen, het moet zich kunnen presenteren. Om die reden hebben we besloten om in samenwerking met ‘De Sigaar’ op de Botermarkt, een speciale tentoonstelling van alle fraaie inzendingen in te richten. Maar goed, laten we het nu dan maar eens over de prijzen en de winnaars hebben. Voor de Grote Striptekenwedstrijd worden als vanouds drie geldprijzen beschikbaar gesteld.

Voor de jeugdige inzenders volgt nog een aparte prijsuitreiking tijdens het Stripspektakel op 18 augustus 2018 !

 

De 1e prijs van de Grote Striptekenwedstrijd van het Kamper Stripspektakel 2018, een geldbedrag van 500 EURO gaat naar:

Dmitry Yakhowsky

Dmitry is een professionele kunstenaar met een heel eigen stijl. Dat hij met een wedstrijd meedoet kenmerkt zijn bescheidenheid, maar geeft hem wel een voorsprong op andere kandidaten. De voorgaande keren was er een stemronde nodig, dit keer niet. Zonder enige voorkennis werd zijn inzending door alle juryleden als winnaar aangewezen. Dmitry bereikt geweldige resultaten met aquarel. De muis Redgwick is een eigen creatie, waar hij al verschillende verhalen mee heeft gemaakt. Deze inzending is echter speciaal voor de wedstrijd gemaakt, met het thema ‘Water Verbindt’.

Klik hier voor de winnende inzending


De 2e prijs ter grootte van 250 EURO gaat naar:

Joda Entertainment (Daan Landwehr en Jorgo Kusters) 

Vorig jaar behaalden deze mannen een mooie 3e plaats, maar dit keer zijn ze nog wat hoger geëindigd. ‘Ruimte Ui en Space Steur’ viel erg in de smaak bij de jury en met een meerderheid van stemmen kreeg deze strip de 2e prijs. Kleurrijk, lekker absurd en een paar duidelijke knipogen naar Kampen.

Klik hier voor de 2e prijs-inzending


De 3e prijs, 100 EURO is voor:

Karin Blaauwijkel 

Een heel lief stripje zonder woorden dat aan duidelijkheid niets te wensen overlaat. Het thema ‘Water verbindt’ komt hierin op een poëtische manier tot uitdrukking. Het subtiele kleurgebruik, alleen groen en grijs, accentueert en versterkt de sterke vormgeving.

Klik hier voor de derde prijs-inzending

Voor de jeugdige inzenders volgt nog een aparte prijsuitreiking tijdens het Stripspektakel op 18 augustus 2018 !


Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd. Zoals gezegd was het niveau van de inzendingen bijzonder hoog. Er zijn drie winnaars, maar er zijn geen verliezers. Wij, als jury, zijn ervan overtuigd dat ook de werkstukken van degenen die niet in de prijzen zijn gevallen heel veel potentie bieden. Probeer het gewoon volgend jaar opnieuw, want jullie beschikken over talent!